Sfaturi pentru intretinerea gradinii si uneltelor (P)

Modul in care arata gradina, spune la fel de multe despre un proprietar le fel cum spune si modul in care acesta a ales sa-si aranjeze locuinta. In mare parte, aportul estetic al gradinii este dat de modul in care aceasta este ingrijita. O ingrijire corespunzatoare insa presupune si utilizarea unor unelte destinate gradinaritului adecvat.
La ora actuala, exista pe piata o multime de unelte necesare gradinaritului, incepand cu cele clasice precum grebla, lopata sau furca si culminand cu cele pentru intretinerea corespunzatore a acesteia, respectiv masina de tuns, masini de suflat frunze, etc… In general, este recomandat sa utilizati unelte care sunt usor de folosit, mai ales daca sunteti un novice in ale gradinaritului. Atunci cand alegeti uneltele pentru gradinarit este bine sa veti in vedere si aspecte precum modul de intretinere al acestora si manevrabilitatea.
Un aspect important la care trebuie sa fiti foarte atent este si modul in care acestea sunt depozitate si eventual conditiile propice de utilizare. Spre exemplu, nu este recomandat sub nicio forma sa utilizati uneltele electrice atunci cand afara ploua, deoarece riscati sa le defectati. Curatarea acestora trebuie sa se realizeze usor fara a avea nevoie de anumite solutii chimice care pot fi extrem de toxice.
Principalele elemente care vor schimba aspectul gradinii sunt date de modul in care sunt ingrijiti pomii prezenti in aceasta, iarba si eventual gardul viu daca acesta este prezent.

In cazul pomilor, pentru intrtinerea acestora, aveti nevoie de o foarfeca pentru crengi si eventual de un fierastrau daca acestea sunt ceva mai groase. Atunci cand achizitionati aceste unelte, acordati mare atentie manevrabilitati si usurintei cu care puteti taia si alte obiecte din lemn. Ingrijirea pomilor intr-un moment oportun este necesara datorita faptului ca, mai ales in timpul toamnei acestia sunt responsabili in mare parte de dezordinea care se creaza odata cu caderea frunzelor.

 

Articole pentru gradina si camping

Iarba este elementul care da viata gradinii, motiv pentru care necesita cea mai multa ingrijire, de aceea fiti foarte atenti ca aceasta sa fie foarte bine irigata mai ales in sezonul estival. Asigurati-va ca aveti un furtun pentru gradina suficient de lung pentru aceasta. Pentu a economisi timp, puteti opta pentru o masina de tuns pentru intretinere.Daca gradina dumneavoastra este delimitata de gardul viu, veti fi nevoit sa cumparati o masina de tuns specifica acestui gard sau foarfeci pentru gard viu. Spre deosebire de iarba sau pomi, ingrijirea acestuia se realizeaza usor insa trebuie facuta regulat pentru a pastra o forma cat mai atractiva a acestora.

Iarba este elementul care da viata gradinii, motiv pentru care necesita cea mai multa ingrijire, de aceea fiti foarte atenti ca aceasta sa fie foarte bine irigata mai ales in sezonul estival. Asigurati-va ca aveti un furtun pentru gradina suficient de lung pentru aceasta. Pentu a economisi timp, puteti opta pentru o masina de tuns pentru intretinere.

Daca gradina dumneavoastra este delimitata de gardul viu, veti fi nevoit sa cumparati o masina de tuns specifica acestui gard sau foarfeci pentru gard viu. Spre deosebire de iarba sau pomi, ingrijirea acestuia se realizeaza usor insa trebuie facuta regulat pentru a pastra o forma cat mai atractiva a acestora.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s