Top 50 cele mai influente femei din România

DSF4979Cu ocazia lansării celei de-a patra ediții a Topului “Forbes 50 Cele Mai Influente Femei din România”, publicația de business-lifestyle Forbes Romania a organizat Gala Forbes Woman, în cadrul căreia a fost celebrată România la feminin. Printre cele mai importante personalități ale momentului, s-a aflat și Manuela Plăpcianu.

După zeci de premii în domeniul bancar și aproape 6 ani de rezultate remarcabile în dezvoltarea pieței românești de artă și în consolidarea grupului Artmark (culminând cu premierea în 2012 de către Business Review drept “Antreprenorul român al anului 2012” sau cu includerea în 2014 de către Tefaf Art Market Report între cele mai semnificative case de artă din Europa), Manuela Plăpcianu este inclusă în 2015 în Top Forbes 50 cele mai influente femei din România.

Pasionată dintotdeauna de artă, Manuela Plăpcianu devine în anul 2009, CEO, Presedinte al Consiliului de Administratie și acționar Artmark. Întrebată la începutul activității despre abordarea și diferențele în trecerea de la domeniul bancar la cel al artei, Manuela Plăpcianu afirma ”…nu există rețete de succes în business. Este atâta inocență, devălmășie și zavistie în piața de artă, atâtea locuri goale, atâtea nevoi…este atât de mult de construit. O realitate foarte ofertantă atât din punct de vedere axiologic, cât și din perspectiva exercițiului antreprenorial. Așezarea pieței de artă în tâlcul ei firesc, așezarea colecționarismului în șleaul lui originar, dezvoltarea unor instrumente specifice pieţei de artă: index, indici, randamente, lichiditate, fonduri de investiţii în artă, platforme de sporire a vizibilității, de informare și de educare a publicului, varii iscusințe, care vor duce negreșit, la profesionalizarea pieței de arta”.

Și așa s-a întâmplat. Timp de aproape șase ani și rezultate remarcabile în dezvoltarea pieței de artă, transparentizarea, credibilizarea și democratizarea ei, Manuela Plăpcianu, alături de echipa Artmark, a dezvoltat în cadrul grupului Artmark, șapte companii dintre care cele mai cunoscute sunt casa de licitații Artmark, Centrul Cultural ArtSociety, Institutul Artmark de Management al Artei, casa de licitații online Lavacow, destinată punerii în circulație a artei contemporane românești și est-europene, Art Games, un dezvoltator de softuri dedicate pieței de artă și Artmark Historical Estate, specializată în recuperarea și promovarea monumentelor istorice.

Mai multe detalii despre Top Forbes 50 cele mai influente femei din România, AICI
Sursa: artmark.ro
Foto: @artmark.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s