O cursa pentru viata unui tanar care are in fata un intreg viitor

La 26 de ani te bucuri de anii tinereţii şi te gândeşti cu optimism la planurile tale de viitor. Pentru Ciprian Plopu, frumoasa vârstă de 26 de ani i-a adus o veste cumplită. La sfârşitul lunii aprilie, o banală durere în abdomen a fost începutul coşmarului. O simplă durere i-a dezvăluit o boală nemiloasă, un cuvânt care doar prin simpla sa pronunţare provoacă temere oricăruia dintre noi: CANCER!

ciprianplopuiban-1406742910În urma testelor şi a mai multor analize, s-a descoperit că tânărul avea o tumoare de 12 cm în abdomen, care trebuia extirpată urgent. Ciprian a făcut operaţia, însă tumoarea era malignă, iar medicii români nu au reuşit să pună un diagnostic exact şi nici să îi prescrie un tratament adecvat. Un alt set de analize, de data aceasta la o clinică din Turcia, a dus la un diagnostic foarte rar întâlnit în lume: Rabdomiosarcom Alveolar, o formă extrem de rară şi agresivă de cancer, cu un număr de 400 de cazuri în întreaga lume. Dar, testele din Turcia au mai dezvăluit faptul că în doar două luni de la operaţie, o altă tumoare de 4 centimetri s-a dezvoltat la nivelul bazinului.

Şanse pentru Ciprian există. Operaţia salvatoare se poate efectua în Turcia, însă preţul este de 19.000 de euro, iar după aceasta, tânărul va trebui să urmeze prima cură de citostatice care costă între 10.000 şi 20.000 de euro. Prima operaţie şi testele din Turcia au putut fi suportate de familie cu ajutorul prietenilor, însă de data aceasta ei nu mai dispun de aceşti bani. Apropiaţii lui Ciprian nu s-au dat bătuţi şi au făcut cunoscută povestea lui, pe site-urile de socializare. Dar operaţia trebuie făcută luni, 4 august, iar banii încă nu sunt strânşi în totalitate. Este o cursă contracronometru.

Este o cursă pentru viaţa unui tânăr care are în faţă un întreg viitor. La doar 26 de ani, Ciprian este angajat şi are dorinţa de a-şi întemeia o familie. Prietenii îl caracterizează ca pe un om plin de viaţă, responsabil, glumeţ şi iubitor.

Familia şi cei dragi simt cum nisipul din clepsidră curge şi cer disperaţi ajutorul.
Toţi cei care pot contribui la salvarea lui Ciprian, pot face donaţii în contul
RO57INGB0000999902410820 pentru lei, iar pentru euro RO23INGB0000999904295075, pe numele Ciprian Constantin Plopu. Orice ajutor contează!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s