Un studiu realizat de Dove releva o realitate alarmanta despre ingrijirea parului

dove Peste 84% dintre cele 7.044 de femei cuprinse în studiu își descriu părul drept degradat, această stare precară a podoabei capilare devenind, practic noua formă de normalitate.

O femeie petrece, în medie, 92 de minute pe săptămână coafându-și părul, echivalentul a trei zile pe an, în condițiile în care timpul de folosire a aparatelor pe bază de căldură la aranjarea părului ajunge la zece zile într-un an calendaristic. Astfel, grija față de aspectul părului și emoțiile negative asociate cu nesiguranța de sine devin probleme cronice ale femeii moderne.RBX_Hero_364x642_edit3392-60798

Dr. Sarah Cheang, antropolog și lector în cadrul Royal College of Art din Londra, consideră că ,,una dintre datele cele mai alarmante ale acestui studiu este nivelul de vinovăție resimțit de femei în privința degradării părului lor”. Conform lui Cheang, fiecare femeie ar trebui să fie conștientă că nu se poate ca părul să arate ,,perfect natural” sau ,,perfect frumos” și să renunțe la orice sentiment de vinovăție. ,,Să exerseze, în schimb”, crede ea, ,,modalități creative de aranjare a părului, indiferent de preferințele în materie de coafare”.

Studiul a fost realizat în ianuarie, ca preambul al campaniei Dove, care promovează folosirea unor game speciale pentru îngrijirea deteriorat. Gama Intense Repair, dedicată părului degradat, are la bază tehnologia Keratin Repair Actives, care ajută la refacerea keratinei, proteină vitală a firului de păr.

Sursa: forbes.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s