Read my mind tea&fashion – la cea dea doua editie!

Joi, 5 septembrie, ora 19:00, la Galeria Alchemia de pe Calea Mosilor 95, are loc “Read my mind tea&fashion”. Ajuns la cea de a doua editie, evenimentul aduce laolalta 3 designeri romani care vor prezenta cele mai recente colectii publicului prezent. Sunteti invitati la un ceai si o poveste impreuna cu Mirela Fraser-Fe[male], Andreia Gabriela Popescu-Andreia Popescu ArtJewelry si Mihaela-YKYm Bags. “Read my mind tea&fashion” nu este o prezentare de moda, nici un targ, ci este locul unde puteti admira haine si accesorii cu poveste si puteti afla secretele a 3 branduri romanesti. Inceput de toamna cu aroma de ceai verde si un loc unde sa intalnesti oameni pasionati de moda si arta.

rmmFe[Male] reprezinta o lume de volane dezordonate si de cravate perfecte, o lume de dihotomii voluntare, de barbati si de femei, de asocieri neasteptate. Un mozaic de androgenitate, o androgenitate a ideilor si a senzatiilor. Designerul brandului este Mirela Fraser, cea care a lansat in ianuarie 2010 conceptul in jurul caruia se invart creatiile Fe[Male]. Acestea cuprind materiale neconventionale precum si o interpretare originala, geometrica a formelor si proportiilor. Fe[male] reinterpreteaza unul din cele mai dorite trenduri ale verii 2013 si transformarea viziunii “Emotional Intelligence”, prezentata in cadrul festivalului Avanpremiere, intr-un look mai lejer, mai usor de purtat, dar le fel de original. Materialele naturale, de vara sunt combinate cu piese de culoare neagra, iar accesoriile si insertiile aurii ofera un aer sofisticat colectiei. “Hainele sunt expresia emotiilor noastre, iar Fe[Male] imbraca intotdeauna femeia libera, frumoasa, dar imprevizibila”. (M.F.)

Andreia Gabriela Popescu este economist de profesie, dar a transformat pasiunea ei pentru arta si bijuterii in cariera. Ii place sa creeze in special inele. ” Bijuteriile mele se remarca prin volumetrii indraznete si noi finisaje ale suprafețelor, forma lor aparent greu de purtat, dovedindu-se a fi complexa si atipica.” (A.P.)

Andreia Popescu ArtJewelry prezinta 2 colectii-”Vol des grues” (zborul cocorilor)-o continuare a colectiei ”Nipone” si ”Adrenaline”. “Vol de grues: Forma de baza folosita atat la colier cat si la cercei si inel este forma evantaiului “Nipon” plin sau decupat, ca rama. Am incercat un exercitiu de imaginatie si privind miscarea evantaiului de la stanga la dreapta si invers, am sacadat miscarea (ca atunci cand o vezi cu incetinitorul). Astfel am obtinut forma evantaiului rezumata doar la conturul lui, mijlocul devenind aproape transparent din cauza miscarii.” (A.P.) “Colectia Adrenaline are in componenta 6 piese. Masterpiece-ul colectiei se numeste <<In memoriam James Dean>>, piesa creata in memoria legendarului actor James Dean cunoscut cascador si pasionat de cursele de masini si motociclete. Pe piesa am transpus cateva elemente specifice: numele actorului si numarul ”130” inscriptionat pe Porsche-ul 550 Spyder, de asemenea o legenda automobilistica si ultima masina pe care acesta a condus-o. Toate pisele din colectie amintesc de forma castii de protectie folosita in cursele de masini si motociclete, unde adrenalina si viteza sunt cuvinte definitorii.” (A.P.)

YKYm a aparut în anul 2010 si continua sa creasca, ca o extensie naturala a personalitatii creatorului, o forma de expresie a unui mod de a gandi si a simti. Ramanand in mare parte in sfera manufacturii, YKYm propune creatii proprii, lucrate cu mult drag si multa atentie la forma şi detaliu, stil si functionalitate.

“Animal Skin este prima colectie si reuneste cateva piese cu statut de unicat . Adresandu-se sezonului rece, colectia este realizat din materiale naturale-piele bovina, blana de ponei si piele de sarpe- in tonuri naturale si neutre, pe alocuri incalzite de accente de culoare. Paleta de texturi merge de la blana moale si mata, la piele bovina rigida si lucioasa, cu pattern-uri naturale sau imprimate. Produsele YKYm se afla in cautarea unei personalitati feminine puternice in care se va regasi si care , la randul ei, se va identifica cu YKYm.” (Mihaela-YKYm Bags)
Dress code: Black&White

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s